Laagbouw

1. ACV haalt het afval op per 1 januari 2019

Per 1 januari 2019 rijdt ACV door de straten om uw afval op te halen. ACV is de afvalinzamelaar in o.a. de gemeente Ede en Veenendaal en kent u wellicht van de gele vuilniswagens. De gemeenteraad heeft ACV opdracht gegeven om per 1 januari 2019 het afval in gemeente Renswoude in te zamelen.

  • Restafval: via de restafvalkliko elke 2 weken (buitengebied: elke week incl. GFT-afval)
  • GFT-afval: via de GFT-afval kliko elke 2 weken
  • Papier: via de papierkliko elke 4 weken (papierkliko ontvangt u in de week van 10 december 2018 (zie ook punt 3)
  • PMD-afval: via de oranje PMD-zakken elke 2 weken

2. Andere inzameldagen per 1 januari 2019

Per 1 januari veranderen de dagen waarop u de kliko of PMD-zak aan de weg kunt zetten. De exacte inzameldagen kunt u vanaf medio december bekijken via de ACV app, te downloaden in de Appstore en Android Store. Handige tip: u kunt een herinnering instellen zodat u niet vergeet de kliko of PMD-zak aan de weg te zetten. De inzameldagen vindt u vanaf medio december ook op de website. 

3. Papierkliko voor huishoudens in laagbouw

Huishoudens die in laagbouw wonen krijgen in de week van maandag 10 december 2018 een nieuwe papierkliko van 140 liter. Huishoudens die graag een grote papierkliko van 240 liter willen ontvangen (net zo groot als de huidige restafvalkliko), kunnen dat zonder verdere kosten uiterlijk 30 november doorgeven aan ACV. Inwoners hebben hier een brief over ontvangen. Heeft u geen brief ontvangen, dan kunt u ACV contacten. De papierkliko kunt u meteen gebruiken en in januari 2019 aan de weg zetten om te laten legen.